Cyberemner

Cybersikkerhed for bestyrelser og CxO

Forside / Cyberemner / Cybersikkerhed for bestyrelser og CxO

Hvorfor er cybersikkerhedsledelse og -kommunikation så vigtigt?

Cybersikkerhed er for mange virksomheder en kritisk risikofaktor i virksomhedens digitale livsnerve, men samtidig en disciplin, som er kompliceret at forstå og måle. Cyberrisikoen (en væsentlig bedre term end Cybersikkerheden) skal ejes af topledelsen i enhver organisation, for det er dér konsekvenserne af et større angreb ultimativt rammer. Er det ikke tilfældet, så ligger ansvaret typisk hos IT, der normalt ikke har tid, kompetencer, budget eller manpower til at takle og kommunikere Cybersikkerhed. Resultatet er en de facto meget stor (men ukendt) “risikoappetit”, der kan føre til en katastrofal kombination af nedetid, produktionsstop, tab af immaterielle rettigheder, tab af omdømme, påvirket aktiekurs (over flere år), bøder og løsesummer til cyberkriminelle. Læs mere om emnet og hvordan vi kan hjælpe din organisation med at mitigere Cyberrisikoen.

Jeg vil gerne vide mere om cybersikkerhed for bestyrelser og CXO

  10 essentielle spørgsmål (din maggiterning)

  Vi har udviklet en “minitest” med en række essentielle spørgsmål, som ledelsen / bestyrelsen i danske virksomheder og organisationer bør stille sig selv for at vurdere, om deres håndtering af Cyberrisikoen følger bedste praksis (er tilstrækkelig). Du er velkommen til at hente denne liste herunder og evt. kontakte os, hvis du har brug for en snak om, hvordan man griber dette svære emne an i praksis.

  Hent følgende PDF’er

  Video om cybersikkerhedskommunikation

  Du kan evt. starte med at se vores video om kommunikation af cybersikkerhed til / med / fra ledelsen. Videoen gennemgår grundigt hvilke udfordringer, der er i kommunikationen og hvad bedste praksis er for god ledelseskommunikation af Cybersikkerhed – på dansk.

  Cybersikkerhed for bestyrelser

  Dokumenterne er det officielle Danmarks bud på Cybersikkerhed for Bestyrelser, men de er svære at udmønte i praksis. Tal med os om hvordan du kommer i gang med og bruger de bedste KPIer i ledelseskommunikationen af Cybersikkerhed.

  Modenhedsmodel for bestyrelse og direktion

  Vi gør det nemt for dig at komme i gang med at vurdere modenheden/robustheden af din implementering af en række væsentlige tiltag indenfor cybersikkerhed. Særligt kan vi anbefale at se nærmere på Ledelses Modenhedsmodel og Cyberprogram Modenhedsmodel. Vores modenhedsmodeller bliver også uddelt til deltagere på vores månedlige cybersikkerhedswebinarer.