Cybersikkerhed for Ledelsen

Hvorfor er cybersikkerhedsledelse og -kommunikation så vigtigt?

Cybersikkerhed er for mange virksomheder en afgørende risikofaktor i virksomhedens digitale livsnerve men samtidig en disciplin, som er kompliceret at forstå og måle. Cyberrisikoen (en væsentlig bedre term end Cybersikkerheden) skal være ejet af topledelsen i enhver organisation, for det er dér konsekvenserne af et større angreb ultimativt rammer. Er det ikke tilfældet, så ligger ansvaret typisk hos IT, der normelt ikke har tid, kompetencer, budget eller manpower til at takle og kommunikere Cybersikkerhed. Resultatet er en de facto meget stor (men ukendt) "risikoappetit", der kan føre til en katastrofal kombination af nedetid, produktionsstop, tab af immaterielle rettigheder, tab af omdømme, påvirket aktiekurs (over flere år), bøder og løsesummer til cyberkriminelle. Læs mere om emnet og hvordan vi kan hjælpe din organisation på ret kurs herunder.


Ti essentielle spørgsmål

Vi har udviklet en minitest med en række essentielle spørgsmål, som ledelsen / bestyrelsen i danske virksomheder og organisationer bør stille sig selv for at vurdere, om deres håndtering af Cyberriskoen følger bedste praksis. Du er velkommen til at hente denne liste herunder og evt. kontakte os, hvis du har brug for en snak om, hvordan man griber dette til tider svære emne an i praksis.


Video om cybersikkerhedskommunikation

Du kan evt. starte med at se vores video om kommunikation af cybersikkerhed til / med / fra ledelsen her. Videoen gennemgår grundigt hvilke udfordringer, der er i kommunikationen og hvad bedste praksis er for god ledelseskommunikation af Cybersikkerhed - på dansk.

Cybersikkerhed for Bestyrelsen

  • Cybersikkerhed for bestyrelser - Bestyrelsesforeningen
  • Cyberforsvar der virker - Center for cybersikkerhed
  • Dokumenterne er det officielle Danmarks bud på Cybersikkerhed for Bestyrelser, men de er svære at udmønte i praksis.
    Tal med os om hvordan du kommer i gang med og bruger de bedste KPIer i ledelseskommunikationen af Cybersikkerhed.
    Kontakt Christian Schmidt på chr@dediko.dk 

Modelhedsmodel for ledelsen

Baseret på dokumentet "Cybersikkerhed for bestyrelser" fra december 2021 kan du vurdere, om ledelsen af din virksomhed har det rigtige fokus på Cybersikkerhed / risiko. Se evt. vores webinar om ledelseskommunikation af Cybersikkerhed. Du kan hente PDF udgaven uden at registrere dig ved at klikke på "Hent..." eller registrere dig og få Excel udgaven, som du kan bruge nemt og hurtigt.


Få Ledelsesmodenhedsmodellen i Excel

Cyberprogram modenhedsmodel

Har du et cybersikkerhedsprogram, som er implementeret efter bedste praksis? Det kan være svært at svare på, men du kan starte med at bruge vores modenhedsmodel og få en idé. Se evt. vores webinar om, hvordan du kommer i gang med at gøre cybersikkerheden målbar. Du kan hente PDF udgaven uden at registrere dig ved at klikke på "Hent.." eller registrere dig og få Excel udgaven, som du kan bruge nemt og hurtigt.


Få Cyberprogram modenhedsmodellen i Excel